Conferències

Infantesa i petitesa a Bíblia

Any:
2021
Autor/a:
Dr. Harold Segura

Aquesta ponència està emmarcada dins del cicle II Setmana Bíblica virtual coordinada conjuntament amb els Claretians de Centreamèrica.

Orador: Harold Segura

En aquesta sessió, procurarem apropar-nos d'una manera panoràmica a la perspectiva bíblica de les nenes i els infants. La pregunta central serà, com es presenta a la infantesa a la Bíblia i quin és el missatge que ens ofereix per als nostres compromisos de fe amb la infantesa d'Amèrica Llatina i el Carib?

En aquest apropament, ens aturarem en alguns textos dels Evangelis on Jesús tracta amb les nenes i nens i es refereix a la infantesa en el context del Regnat de Déu i la seva justícia.

De la mà de la Bíblia conversarem sobre la infància com a lloc teològic (locus theologicus) i subjecte central de l'acció pastoral de l'Església. Parlar de la infantesa d'aquesta manera ha tingut poca, molt poca visibilitat a la teologia tradicional, sigui aquesta catòlica, evangèlica, protestant o ortodoxa. A totes, per igual, la infantesa ha ocupat un lloc marginal o circumstancial.

Dir que la infantesa és un lloc teològic ens obre la possibilitat de retrobar-nos amb la nostra pròpia petitesa, d'obrir preguntes noves al cos teològic tradicional de les nostres confessions eclesiàstiques i descobrir nous camps per a l'anunci de la bona nova de Jesús de Natzaret.