Logo

Actualitat

XVIII Mostra de cinema espiritual

- General

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, organitza per tercer any consecutiu la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa” i els Verdi Park i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

 
Enguany, la Mostra acull 20 pel·lícules, que reflecteixen tant la sensibilitat d’alguna o algunes de les tradicions religioses com les grans qüestions que tot ésser humà es fa en algun moment de la seva trajectòria vital: el sentit de la vida i de la mort, la llibertat, l’amor, les malalties, la justícia i la solidaritat des d’una perspectiva transcendent, etc. En definitiva, són pel·lícules que conviden a la reflexió i no deixen indiferent l’espectador.
 
El format cinefòrum de la Mostra permet la presència de prop d’una trentena d’especialistes en el món del cinema, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses, que fan la presentació de la pel·lícula i condueixen el debat posterior.
 
La novetat destacada d’aquesta edició és la incorporació dels Verdi Park de Barcelona i de diversos centres penitenciaris de Catalunya i algunes universitats i entitats culturals i socials. Gràcies a aquesta suma d’esforços, enguany doblem el nombre de sales de projecció, un indicador que mostra la bona acollida i la clara consolidació d’aquest certamen. Una altra novetat és que la Mostra s’adhereix a Catalunya Film Festivals, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.
 
Aquesta nova edició de la Mostra vol contribuir a acostar a la ciutadania l’extraordinària riquesa de la diversitat religiosa que existeix al nostre país, a fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i a afavorir el diàleg interreligiós. L’impulsor de la Mostra de Cinema Espiritual, mossèn Peio Sánchez, que continua prestant-nos la seva inestimable col·laboració en l’organització del certamen.
 
Més informació: aquí