Logo

Actualitat

XII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Departament de Governació i Relacions Institucionals - General

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals, organitza per segon any consecutiu la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i de l’Obra Social “la Caixa”.

 
Com a novetat respecte d’edicions anteriors destaca l’extensió de la Mostra arreu de Catalunya. Així, gràcies al conveni de col·laboració signat amb l’Obra Social “la Caixa”, enguany alguns dels títols que ofereix el certamen es podran veure també a Girona, Lleida i Tarragona.
 
La Mostra, que enguany arriba a la dotzena edició, presenta una selecció de catorze de les pel·lícules més interessants de la producció cinematogràfica espiritual i religiosa actual. En aquest certamen, tenen cabuda tant pel·lícules que recullen la sensibilitat d’alguna de les diferents confessions religioses com films que tenen com a fil conductor el diàleg entre la religió i la societat actual.
 
Les pel·lícules, que estan subtitulades en català, aniran acompanyades d’una presentació a càrrec d’especialistes en el món del cinema i en diversitat religiosa, cosa que permetrà comprendre millor les claus dels films i convidar els espectadors a la reflexió. En aquest sentit, cal destacar la implicació en el projecte de diverses entitats religioses que treballen per al foment del diàleg interreligiós, així com de Mn. Peio Sánchez, impulsor de la Mostra que continua prestant la seva inestimable col·laboració en l’organització del certamen.
 
Amb aquesta nova edició de la Mostra, el Govern de la Generalitat aposta un cop més pel cinema com a eina cultural eficaç per fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals, contribuint d’aquesta manera a la nostra prioritat d’afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.
 
Més informació aquí