Logo

Actualitat

Visita al santuari Sant Josep de la Muntanya

Redacció Iscreb - General

Demà és sant Josep, i l’Associació d’Amics, Alumnes i Antics Alumnes de l’Iscreb s’ha volgut avançar a la celebració visitant el santuari de Sant Josep de la Muntanya.

La Congregació de Mares dels Desemparats i Sant Josep de la Muntanya van promoure la construcció del santuari de Sant Josep de la Muntanya al 1895, les obres es van allargar fins l’any 1902. El conjunt, inspirat en l’estil romànic, està format per tres elements: l’església, la llar i la residència, i a tots tres s’hi accedeix per una doble escalinata que condueix a la gran terrassa situada per sobre del nivell del carrer. Obra de l’arquitecte Francesc Berenguer, en el barri de la Salut i on també acull l’obra social iniciada per la beata dedicat a l’acollida dels nens/es orfes.

El grup visitant va ser guiat per la germana Maria Carmen, qui va fer de guia durant la visita. Carme de Miguel explica que el grup va començar visionant un vídeo, després va recórrer el claustre, les dependències, l’altar de Sant Josep i les estances on va morir la Beata Madre Petra, la fundadora de la congregació. «En aquesta estances vàrem poder gaudir de la imatge autèntica coronada que es va salvar de la crema en la guerra civil.»

Petra de Sant Josep era una monja d’origen malagueny que va dedicar la vida a construir hospitals i llars per als pobres, sempre dins les normes estrictes que dictava la seva congregació. És per això que avui dia, s’ha volgut donar un ús compromès al complex, i dins hi ha un centre que pertany a la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA).

El grup va finalitzar la visita a la capella de l’entrada, on hi ha dedicat l’altar a la beata fundadora i on descansen les seves restes. A més, «vàrem poder escriure les nostres peticions, i donar les nostres peticions a sant Josep.»