Logo

Actualitat

Us recomanem 8 llibres per aquesta tardor

- General

Diversos professors de l'ISCREB us recomanen 8 llibres que estem segurs que seran del vostre interés: 

Antoni Bosch ens recomana: Petita teologia de la lentiud

Un breu llibre que ens fa estimar la vida davant les presses i la insignificança de tots els gestos. El llenguatge dels homes i dones d'avui ha de ser reformulat a partir d'una vida viscuda en la lentitud de les diverses situacions. El llibre ens parla de diverses arts que cal cultivar (l'art de la lentitud, l'art de l'inacabat, l'art d'agrair el que no ens donen,l'art del perdó, l'art d'esperar, l'art de cuidar, l'art d'habitar, l'art de mirar de vida, etc...). Un llibre esplèndid per llegir a les vacances i fer-lo present en la vida de cadascú.

Ignasi Ricart ens recomana: Gentil i els tres savis

Enric Cortés ens recomana: La sombra de Galileo

Rosa Maria Boixareu ens recomana: Misterio y transparencia

Déu és Misteri i alhora Tranparència? Transparencia, trascendència, misteri, són termes excloents? Els textos bíblics ens ajuden a treuren l'entrallat, com? o bé, no? Des de quantes perspectives podem parlar de transparència? i com? Visible i transparent són sinònims? La religió cerca fer transparent el Misteri a través de l'experiència, la cultura i les seves mediacions. Però el Misteri deixaria de ser-ho si pogués ser desentrallat del tot. Potser aquesta lectura ajudarà a perfilar respostes i, de ben segur, que generarà noves preguntes. Bon llibre aquell que provoca tal espiral reflexiu.
 
Toni Nello ens recomana: Com aplicar Amoris Laetitia
 
El Cardenal Lluís Martínez Sistach, Arquebisbe emèrit de Barcelona, va assistir als dos Sínodes celebrats sobre la família i coneix bé l'entrellat de les deliberacions que hi varen tenir lloc. Això el fa especialment qualificat per entendre l'Exhortació post-sinodal del Papa Francesc, assumir-la plenament i proposar-ne l'aplicació concreta en l'àmbit de les diòcesis.
 
I tot això que sembla tan senzill, fins i tot obvi, resulta que no ho és quan d'altres prelats han manifestat públicament la seva discrepància amb les aportacions d'Amoris laetitia, discrepància formulada subtilment en forma de dubtes. El coratge i el seny del Cardenal Martínez Sistach, que aposta clarament per les aportacions del Papa Francesc, fan que aquest llibre mereixi ser llegit amb atenció.
 
Antoni Matabosch ens recomana: L'islam avui. Alguns aspectes controvertits

Tracta sobre alguns dels temes que porten més polèmica i desorientació sobre l'Islam: adulteri, hurís, la dona, sexualitat, maternitat, etc.

Núria Carulla ens recomana: CHAVS. La demonización de la clase obrera

És una anàlisi sociològica de la visió que es té de la classe treballadora, centrat al Regne Unit però que pot servir de mirall i reflexió per veure que en aquest món de la globalització i del capital especulatiu, el treball ha perdut valor i per tant les persones treballadores són intercanviables i prescindibles.

Maria Forteza ens recomana: Entendre les religions. Una perspectiva sociològica

L’autor, el Dr. Joan Estruch, és un referent en aquest àmbit a nivell internacional i ha dirigit diverses recerques que han estat pioneres, com és el cas del Mapa religiós de Catalunya. El llibre recull les seves classes a la Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
El contingut és una anàlisi dels temes més rellevants de la disciplina: per una banda, fa un repàs dels autors fundadors de la sociologia de la religió (K. Marx, M. Weber, E. Durkheim i S. Freud) i el desenvolupament de la disciplina al segle XX, exposant les grans qüestions que van anar dissenyant les anàlisis sociològiques de la religió. Per una altra banda, s’analitzen tres dels grans temes d’aquest camp: la secularització, el pluralisme i els fonamentalismes; aspectes que són fonamentals per entendre les nostres societats modernes i el lloc que hi ocupa la religió. El llibre està escrit amb el to oral de les seves classes, per tant és amè i, alhora, magistral.