Logo

Actualitat

Revista Horitzó i vídeo

ISCREB - General

 Ho fem amb el nostre horitzó vital trasbalsat per la pandèmia que està afectant la humanitat sencera en aquests moments. La COVID-19 ha commogut la nostra vida i ha posat sobre la taula moltíssimes qüestions existencials de primer ordre: la pròpia fragilitat i vulnerabilitat, la nostra dimensió d’éssers socials i interconnectats, la nostra capacitat d’adaptació i també la nostra creativitat per cercar camins alternatius per on avançar... De fet, s’han vist interpel·lats elements claus de la nostra pròpia vida; en definitiva, del que vol dir ser humans.

La revista vol fer la seva aportació concreta a aquest procés de recerca i d’aprofundiment. En aquest segon número, ampliem la irada amb les contribucions que des de diferents contextos culturals ens aporten els autors dels articles. Cal subratllar la diversitat de plantejaments i de centres d’interès que ens ofereixen les seves reflexions: des de com la pandèmia ha impulsat la col·laboració entre cristians i musulmans, les relacions entre el fet religiós i la ciència, les aportacions que l’espiritualitat pot fer a la creativitat o a la constitució del subjecte contemporani, o sobre com podem parlar de coneixement de Déu... passant per reflexions de caràcter més monogràfic que s’aturen a considerar la pregària estoica, la interpretació de Gn 3,1-6, la dimensió social de la Divina comèdia o la confluència de diverses tradicions en les celebracions populars de santa Llúcia. Finalment, volem fer una memòria agraïda pel treball seriós i profund que en Juan de Dios Martín Velasco ha dut a terme en el camp de la fenomenologia de l’experiència religiosa i mística, arran del seu traspàs el passat mes d’abril. El seu mestratge ha estat cabdal en els darrers decennis en l’àmbit de parla castellana.

 D’altra banda, comptem amb un bon nombre de recensions que ens apropen alguns dels llibres publicats recentment i que de ben segur esperonaran la nostra lectura. Agraïm a tots els autors les seves reflexions que de ben segur ens aportaran una visió rica, aprofundida i polièdrica del fet religiós. No podem acabar aquesta editorial sense reconèixer i expressar el nostre agraïment per tota la tasca duta a terme pel consell de redacció que ha contribuït de forma decisiva a fer realitat aquest segon número enmig d’aquestes circumstàncies excepcionals.

ir a REVISTA PDF

 

ir a Vídeo de Presentació