Logo

Actualitat

Nou vídeo de l’Iscreb sobre el diàleg interreligiós

Redacció ISCREB - General

Tres alumnes (Eulàlia Carrilero, Josep Bordera i Joaquim Fernández)  i tres professors (Jordi Corominas, Joan Hernández i Dolors Bramon) del màster en Diàleg interreligiós ens parlen d’aquesta disciplina i la importància d’aquests estudis. Podeu veure el vídeo aquí. 

 ISCREB i la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (URL) ofereixen, en modalitat presencial i virtual, un Màster en Diàleg interreligiós, ecumènic i cultural, que impartiran entre els anys acadèmics 2016-2018. El curs, coordinat pels Drs. Antoni Matabosch (ISCREB) i Xavier Marín (URL), està pensat per a persones que tenen interès a conèixer aspectes fonamentals de diferents tradicions religioses. Totes les assignatures del Màster es poden cursar per internet, tot i que també es pot optar per una fórmula combinada presencial-virtual o tot presencial.

 
Ambdues institucions acadèmiques han valorat la idoneïtat d’aquest Màster tenint en compte la complexitat creixent del nostre món, que depèn en bona part pel fet que el grau de comunicació i d’intercanvi entre les cultures ha augmentat vertiginosament en els darrers decennis. El que es podria considerar no fa gaire com a referents culturals relativament llunyans a la nostra realitat, avui constitueixen elements que intervenen d’una forma decisiva en la conformació de les nostres societats.
 
Per tant, el curs vol proporcionar una acurada visió de les principals religions del món, i que tenen presencia entre nosaltres: islam, judaisme, ortodòxia, protestantisme, budisme, altres religions orientals o religiositats noves que han aparegut més recentment; també ofereix una visió de la cultura actual, on emmarcar el fet religiós. El Màster, com afirma el Dr. Antoni Matabosch, director de l’ISCREB, “no es queda en una descripció, sinó que insisteix el contingut i metodologies per a un diàleg fructífer entre les religions, així com una teologia de les religions”. El coneixement de la pluralitat religiosa és, doncs, un factor cada cop més rellevant en diferents àmbits de la vida professional: món educatiu, sanitari, de l’educació social, de l’esport o de la comunicació. Per aquesta raó, aquest Màster possibilita un enriquiment acadèmic i també suposa una millora de la qualitat en l’exercici de la pròpia professió.