Logo

Actualitat

Lliçó inaugural per Lluís Duch

- General

Lluís Duch explica que cada època històrica, cada cultura i fins i tot cada persona en concret disposa de formes diferents per articular la insuportable i fonamental necessitat humana de rebre i emetre transmissions,"sense exagerar, podem afirmar que l'actual crisi de transmissions afecta per igual a tots els sistemes que tenen vigència a les nostres societats: religió, política, escola, família, cultura... comparteixen una irrellevància creixent de les seves ofertes i referències."
 
El professor adverteix que és necessari tenir present, sobretot en relació amb la religió cristiana, que a la nostra societat, s'està donant ara mateix un desemparaulament religiós que té com a conseqüència un agut analfabetisme religiós, que almenys, d'entrada, impossibilita a molts dels nostres coetanis tota possible forma de confessió religiosa (cristiana).
 
Tot això es dóna, segons Lluís Duch, perquè en l'actualitat, provisionalitat i desconfiança constitueixen dos eixos entorn dels quals amb summa freqüència gira la vida quotidiana de les societats modernes i del conjunt de les seves transmissions familiars, escolars, religioses i polítiques.
 
Sobre tot això parlarà Lluís Duch a la jornada inaugural del curs 2016-17 de l'ISCREB a la que tots hi esteu convidats. Serà el 17 d'octubre a les 19h, a la Sala d'actes del Seminari Conciliar de Barcelona. 
 
Si no podeu seguir-la de forma presencial, també us convidem a seguir-la on-streaming en el nostre canal de vídeo. 
 

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traduït al català i al castellà escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives. La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d'homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch(tambè en castellà, (Fragmenta, 2011)