Logo

Actualitat

Inici de curs a l’ISCREB

Redacció Iscreb - General

L’ISCREB torna a començar amb ofertes formatives que es mantenen i altres que s’estrenen. Aquí teniu un petit resum del que podreu cursar amb nosaltres, durant 2019-20. Us esperem.

L’ISCREB és una institució docent de caràcter públic de l’Arquebisbat de Barcelona, vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya, que brinda una formació teològica i d’altres ciències humanes, amb la finalitat de proporcionar als seus alumnes una sòlida formació acadèmica i pastoral.

A l’ISCREB es poden obtenir els títols de batxillerat/grau i de llicenciatura/ màster en ciències religioses, dues titulacions reconegudes en el món civil i en l’eclesial. En el primer cicle, s’estudien les matèries més bàsiques: els temes teològics, el pensament actual i la història de la filosofia, la Bíblia, la historia de l’Església, els temes morals, les ciències de la religió.

En la llicenciatura, l’ISCREB, en la modalitat presencial, posa l’accent en dos àmbits. Un sobre la Bíblia: ofereix una especialitat en teologia bíblica.  L’altre accent és en diàleg: ofereix una especialitat en diàleg interreligiós, ecumènic i cultural. També es pot fer una llicenciatura en identitat cristiana i diàleg, per internet, que és una síntesi dels dos àmbits propis de l’ISCREB.

• Primer cicle: Batxillerat en Ciències Religioses (3 anys), presencial i virtual.

• Segon cicle: Llicenciatura en Ciències Religioses (2 anys), presencial i virtual.

 

Curs bàsic de Bíblia (1 any), modalitat virtual. Consta de totes les assignatures de Bíblia del primer cicle. Ofereix una visió àmplia de l’Escriptura.

Curs bàsic del fet religiós (1 any), modalitat virtual. Ofereix una aproximació al fet religiós de forma interdisciplinar, comptant amb les aportacions de les diferents ciències de la religió.

Complementem l’oferta de formació amb el Diploma d’especialista universitari en mitologia i simbologia organitzat conjuntament amb la URL. S’ofereix un Diploma d’Extensió Universitària per estudiar els relats i símbols de la humanitat. L’ésser humà s’explica a si mateix a través del símbol i del mite. Totes les cultures basteixen relats simbòlics per expressar la seva visió del món, l’existència, el destí... Així, conèixer i interpretar els relats de la pròpia cultura i de les altres és una forma d’accedir a la diversitat i a la profunditat d’experiències i reflexions sobre la condició humana, i també és una forma d’entendre-les i de comprendre’ns a nos altres mateixos.

 

Estudis en pensament tomista: Els estudis en pensament tomista responen a la necessitat de formació sobre la doctrina de sant Tomàs d’Aquino, que reclamen tots aquells que s’interessen per abordar una síntesi filosòfic-teològica. Aquests estudis es realitzen a l’Escola d’Humanitats de la Universitat FASTA (Argentina). La UFASTA desenvolupa formació en filosofia i teologia cristiana i ofereix estudis en Pensament Tomista, conjuntament amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) amb qui s’emet titulació conjunta avalant el pla d’estudis i la titulació.

 

A més a més, també podràs estudiar amb nosaltres:

-          Llengües clàssiques on-line (grec, hebreu, sànscrit, i egipci antic).

-          Crèdits per obtenir la DECA.

-          Preparació per la prova d’accés de més grans de 45 anys.

-          Cursos de Formació permanent per a professors i mestres de Religió

-          Màster en Autoconeixement, Transformació Emocional i Cosmovisió Espiritual

-          Cursos a l’Escola de Teologia del Maresme.

-          Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM)

 

Per saber-ne més podeu descarregar-vos la Guia de l’Estudiant 2019-20