Logo

Actualitat

El Grup de Treball Estable de Religions participa en el 4t Fòrum per a la Promoció de la Pau en Societats Musulmanes

- General

Mohammed El Ghaidouni i Joan Hernández Serret, secretari de la CIE i director del GTER respectivament, són els representants de la península que participen en l'esdeveniment, el qual reuneix anualment a la majoria dels més alts dignataris de l'Islam de tot el món, en companyia d'un selecte grup de líders interreligiosos, per intercanviar opinions sobre com construir la pau durarera, fer front de l'extremisme religiós violent i fomentar el diàleg interreligiós arreu del món.

En el seu discurs d'obertura, el xeic Abdallah bin Bayyah, president del Fòrum, va assenyalar que "el primer pas (dels musulmans) per desafiar la islamofòbia és lliurar-nos primer de l'odi injustificat cap als altres . Comencem netejant la nostra pròpia casa". 

Després va explicar que "Aquest Fòrum no serà una plataforma per fer acusacions, sinó per a la recerca d'un enfocament positiu per tal de restaurar la confiança entre musulmans i altres creients. És important educar la Umma (la comunitat de tots aquells que professen la religió musulmana) sobre els conceptes correctes de l'Islam, com el concepte de jihad o xària. Cal augmentar els valors propis de l'Islam com són la tolerància, el coneixement entre els pobles i el diàleg entre musulmans i no musulmans com a formes efectives de prevenir la por a l'Islam ".

I va concloure assenyalant que "La majoria de les persones al món són religioses. I totes les religions encoratgen la pau. No hi pot haver pau mundial fins que hi hagi pau entre les comunitats religioses ", com ja ho havia indicat el teòleg Hans Kung.