Logo

Actualitat

Ecumenisme i Misericòrdia

Carme de Miguel - General

L’Associació d’Antics Alumnes i d’Amics de l’ISCREB, seguint la dinàmica d’efectuar diverses activitats, va organitzar una conferència a la sala Pere Tarrés sobre el tema de la Misericòrdia i Ecumenisme que va ser impartida per Mn. X. Artigas DP, qui també és membre de la nostra associació i adscrit a la parròquia de St. Pere de Gavà.

 
El mossèn parlà de la misericòrdia, relacionada amb el textos bíblics, i el diàleg ecumènic i interreligiós temàtica en la que està molt involucrat donat el seu càrrec de delegat d’Ecumenisme i de Relacions Interreligioses de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.
 
Destacà entre d’altres la recentment trobada del Sant Pare amb el Patriarca de Moscou, Krill, un pastor que representa dos terços dels aproximadament 200 milions d'ortodoxos que hi ha al món. Ens parlà també de la dolorosa separació entre l'Església d'Occident i la d'Orient, l'any 1054, que des d'aquest moment queda una mica menys lluny, ja no només en el temps sinó sobretot en les relacions mútues. En gairebé 1.000 anys, no s'havia produït mai una trobada física entre el bisbe de Roma i el patriarca de Moscou, aquesta trobada ha donat i donarà sens dubte fruïts en el temps.